Kiezen voor kwaliteit
en zekerheid

Rieten daken brandvertragend maken

Rieten daken brandvertragend maken

Rieten daken brandvertragend maken is niet alleen zeer verstandig, het kan een verplichting zijn. De voorwaarde is dat als uw pand zich binnen 15 meter van de perceelgrens bevindt, deze niet brandgevaarlijk mag zijn. Een probleem waar rieten daken onder kunnen vallen en brandvertragend maken tot een noodzaak kunnen duiden.

Dit is een probleem dat in feite tot het verleden zou moeten behoren. Moderne technieken maken een eeuwenoude manier van dakbedekking qua veiligheid gelijkstaand aan de huidige normen.

Wat veel mensen echter vrezen is dat de gebruikte technieken bij het brandvertragend maken van rieten daken het riet zal beschadigen. Dit kan inderdaad voorkomen. Er zijn middelen op de markt die schadelijk kunnen zijn. Daar komt bij dat een incorrecte toepassing van deze producten, ongeacht de kwaliteit, niet alleen schadelijk kunnen zijn voor het riet, maar ook een negatieve werking hebben op het beoogde doel.

Ook als het aankomt op het brandvertragend maken van rieten daken bent u bij Verhoek Riet aan het juiste adres.

Voorkom brand aan uw rieten dak

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Veel mensen hebben zo hun onzekerheden rondom rieten daken. Zo zouden ze erg gevaarlijk zijn als het bliksemt en hierdoor bijvoorbeeld heel duur zijn om te verzekeren. Er zijn meerdere redenen rondom brandveiligheid waardoor sommigen mensen een rieten dak in twijfel trekken.

Maar onzekerheden rondom brandveiligheid hoeven geen probleem meer te zijn bij rieten daken. Door het aanbrengen van een brandvertragende coating, wij werken met 'Flame Away', profiteer je niet enkel van een brandveilig rieten dak. Zo zijn er meerdere voordelen die deze coating biedt.

Een effectieve en duurzame manier van rieten daken brandvertragend maken

Riet voor daken is onze passie. Met ruim 100 jaar ervaring in het riet (wij helpen o.a. met het afbreken van rieten daken, afvalriet afvoeren, etc.) begrijpen wij het belang van niet alleen het beste materiaal voor de daken zelf, maar ook de afwerking. Daarom werken wij al sinds 1998 met het Flame Away, een impregnerend middel dat inmiddels bewezen is in de kwaliteit. Dit uit zich dan ook in het feit dat het op Europees niveau goedgekeurd is.

Als het gaat om rieten daken brandvertragend te maken blijkt Flame Away op alle vlakken het voordeel te geven. Zo wordt het ingesloten door een teflon-coating. Dit is om de werking langdurig vast te houden.

De vlam vertragende werking blijft zodoende jarenlang bewaard, maar er zijn nog meer voordelen. Het maakt het dak eenvoudig om te reinigen en een bijkomend voordeel is dat het een zeer sterke negatieve werking heeft op de groei van mos en alg. Ironisch genoeg geeft deze vlamvertrager uw dak ook een bescherming tegen vocht.

Brandveilige rieten daken

De coating van 'Flame away' zorgt dus voor een brandveilig rieten dak. Deze coating kan te pas komen als uw huis minder dan 15 meter van een perceelgrens staat. Dit kan het verschil maken in het krijgen van een vergunning van de gemeente of een afwijzing.

Met deze coating is uw dak brandveilig en komt het overeen met de eisen die in het Bouwbesluit staan. Naast deze officiële reden kan u natuurlijk ook kiezen voor een coating van 'Flame away' voor de vijandige schild tegen mossen en algen, of simpelweg voor een veiliger gevoel in huis.

Rieten daken brandvertragend maken : Wat kunnen we voor uw rieten daken betekenen?

Als het aankomt om rieten daken brandvertragend te maken zijn wij het adres voor de juiste toepassing met behulp van de juiste middelen.

We bestaan al sinds 1860 en leveren naast deze dienst nog veel meer als het aankomt op uw dak en op het vervangen van een rieten dak. De kern is natuurlijk het leveren van riet dat in alle opzichten voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Wij kunnen u een zeer divers en uniek assortiment aanbieden. Onze passie voor het vak heeft ons over de wereld doen reizen om u het beste en uitzonderlijk mooi riet voor uw daken te kunnen aanbieden.

Met vijf generaties die aan het stuur hebben gestaan beschikken we over zeer veel ervaring en kennis die we graag met u willen delen.

Rietdekker Amersfoort Rietdekker Apeldoorn Rietdekker Den Bosch Rietdekker Laren Rietdekker Utrecht Rietdekkers benodigdheden Rietdekkers gereedschap Rieten daken Amersfoort Rieten daken Apeldoorn Rieten daken brandvertragend maken Rieten daken Den Bosch Rieten daken Laren Rieten daken Utrecht Riethandel
Ontdek meer