Rieten dak vervangen

Door de jaren heen zijn de technieken veranderd maar worden rieten daken nog altijd met de hand aangelegd. Hiervoor is de juiste vakkennis nodig. Door te investeren in kwaliteit is de levensduur van het riet langer. Niet alleen de manier van leggen heeft hier een grote impact op, maar ook de keuze van het juiste riet maakt een groot verschil.

Riet kan vanuit verschillende landen geïmporteerd worden, maar ook bestaat er kwalitatief riet van eigen bodem. Om meer informatie te krijgen over alle verschilden soorten geïmporteerde riet die wij aanbieden, bekijk de pagina Ons riet.

Reden voor vervanging

Het vervangen van een rieten dak kan om meerdere redenen gedaan worden. Zo is er de functionele reden. Hierbij gaat het om het feit dat het rieten dak aan het einde van zijn levensduur is gekomen. De levensduur van een rieten dak die vakkundig is aangelegd ligt vaak tussen de 45 en soms wel 50 jaar (vaak op boerderijen).

Rieten dak vervangen

Toch is de meest voorkomende reden voor vervanging van een rieten dak ethisch. Vaak wordt het eind van de levensduur van een rieten dak niet eens behaald om de ethische reden. Een nieuw en onderhouden rieten dak zorgt al gelijk voor een mooier aanzicht van een huis, een belangrijk aspect voor vele mensen.

Als eenmaal besloten is om het dak te vervangen, dan is het goed om te weten dat daar veel bij komt kijken. Zo moet allereerst het riet van het dak worden verwijderd en afgebroken. Het verwijderen van een rieten dak moet op de juiste manier vakkundig gebeuren zodat de rietdekker ervoor kan zorgen dat er een kwalitatief nieuw rieten dak kan worden aangelegd.

Wij bieden onze diensten rondom het afbreken en verwijderen van het rieten dak, ook de taak van afval vervoering nemen wij op ons.

Kosten voor het vervangen van een rieten dak

De kosten voor het vervangen van een rieten dak liggen rond het gemiddelde van 95 euro per vierkante meter. Dit zijn enkel de kosten voor het aanleggen van het nieuwe rieten dak.

Kosten zoals het afvoeren van afval, huren van een container of het verwijderen en afbreken van het rieten dak zitten hier nog niet bij in. Voor deze diensten kunt u terecht bij ons. Door gebruik te maken van onze diensten rondom het verwijderen en het laten afvoeren van afval zorgt u ervoor dat u een gemiddelde kostenbesparing heeft van 250 euro. Hiermee verzekeren wij u van een snelle en voordelige afwikkeling.

Voor het vervangen van een rieten dak is er in enkele gevallen een mogelijkheid voor subsidie. Dit gaat om rieten daken op monumentale panden of al bestaande riet gedekte panden. Daarnaast verschilt de mogelijkheid tot subsidie ook nog per gemeente. Voor meer informatie over subsidie kunt u dus het beste contact opnemen met de gemeente waarin u zich bevind.

Kosten rieten dak vervangen

Van dakpannen naar een rieten dak

Als u van een dakpannen dak naar een rieten dak wilt, dan begint dat met het aanvragen van een vergunning. Deze moet worden aangevraagd bij uw gemeente, hierbij kijken ze naar de regels van het Bouwbesluit en besluiten ze op basis daarvan of u de vergunning voor het aanleggen van een rieten dak krijgt of dat de vergunning wordt afgewezen.

Zo is een belangrijk punt in deze regelgeving dat een dak geen brandbare dakbedekking mag hebben als deze dichter dan 15 meter van een perceelgrens staat. Gelukkig is er, voor het brandvertragend maken van rieten daken, de oplossing van een brandvertragende coating.

Vervangen van een rieten dak

Van een rieten dak naar dakpannen

Mocht u een rieten dak hebben en u overweegt om uw dak te laten vervangen door een pannendak zult u ook eerst naar de gemeente moeten stappen voor het aanvragen van een vergunning.

Voor deze vergunning moet er worden gekeken naar de draagconstructie van het huis. Zo wordt er beoordeeld of de belasting van een pannendak past bij de draagconstructie van het huis. Mocht u hierbij een akkoord krijgen van de gemeente is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw rieten dak op de juiste manier wordt afgebroken en afgevoerd.
Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Van een rieten dak naar dakpannen
 

Kortom Laat ons u helpen om het vervelendste deel van het rietdekkerswerk zo snel mogelijk weg te werken!

Een ogenblik geduld…