Expert 50

Lucht isolatie?... Duurzaam slim!

Lucht is overal beschikbaar, licht in gewicht, eenvoudig te recyclen, makkelijk te transporteren en zeer flexibel toe te passen. Is er lucht over? Maak er dan isolatie van!

Iedereen weet dat stilstaande lucht isoleer. Zo blijft de koffie in de thermoskan op temperatuur en genieten we van meer comfort achter dubbel- of driedubbel glas. Door reflecterende isolatiefolie, als dampremmer of spinvliesfolie, toe te passen in een constructie krijgen de aansluitende luchtlagen mogelijk net zo'n hoge isolatiewaarde als bijvoorbeeld glaswol.

Voorwaarden:

 • De reflecterende isolatiefolie moet voldoen aan een Emissie-coëfficiënt van E 0,1 of lager.
  Aansluitende luchtlagen moeten minimaal 20 mm dik zijn.
  De mate van luchtverplaatsing in deze aansluitende luchtlaag is bepalend voor de isolatiewaarde.

Isoleer álle vormen van warmtetransport.

Wie slim isoleert pakt alle vormen van warmtetransport aan. Een woning verliest namelijk warmte door:

 1. Conductie/geleiding (7%)
 2. convenctie/luchtverplaatsing (28%)
 3. Straling (65%)

Er zijn materialen die de warmte absorberen als een spons. Dit vertraagt het warmtetransport. in dit materiaal wordt dus ook veel warmte / energie opgeslagen. Wanneer het materiaal is verzaadigd zaql het de warmte doorgeven. In de zomer kan het daarom lang warm blijven onder een traditioneel geïsoleerd dak.

Reflecterende materialen weerkaatsen de stralingswarmte. Maar niet alles wat glimt kan stralingswarmte weerkaatsen. Dit kunnen alleen producten met een zeel lage Emissiecoëfficiënt.

Door een combinatie van materialen toe te passen worden álle vormen van warmtetransport aangepakt. Dit noemt men Hybride isolatie. Isoleer dus slim en zoek de beste isolatie vombinatie!

Specifications

 • Dimensions:
  Dikte: ± 50 mm
  Breedte: ± 1,45 m ( maximaal: 1,50 m)
  Rollengte: ± 10,35 m

Need more information? Contact us!

Please wait…

More supplies