Airflex

In plaats van een damp- en luchtdichte afdeklaag kan men ook voor Airflex kiezen. Een damp -en luchtdichte, isolerende, reflectiefolie om zo ook de gewenste hogere Rc te halen. De technische specificaties die bij het product horen en die optimaal resultaat bieden in combinatie met een rieten kap moeten zijn getest op minimaal de volgende aspecten;

Brandklasse:
Airflex valt door het gebruik van zuiver aluminium in een goede brandklasse (B).

Druk van het rietpakket:
compressie en doorboren De compressie (belasting) van Airflex is 300 kg/m2. Airflex heeft diverse rek, -trek en scheurtesten doorstaan, ook na veroudering blijkt Airflex deze testen te doorstaan. (zie technische specificaties en ETA certificering)

Koudebrugvrije installatie:
Airflex is voorzien van speciale (gepatenteerde) voorgelijmde stroken die snelle installatie mogelijk maken maar tevens de unieke eigenschap heeft om koudebruggen te voorkomen (koudebruggen ontstaan indien men bij aansluiting van de folie een overlap maakt en de warme zijde direct contact krijgt met de koude zijde). Koedebruggen kunnen warmte lekken veroorzaken en condensvorming wat kan leiden tot rotting van het riet. Koudebruggen zijn o.a. vast te stellen door middel van een infrarood camera. Koudebruggen worden geconstateerd bij sommige standaard controles na installatie. Met Airflex zijn koudebruggen verleden tijd!

Lucht -en dampdicht:
Airflex is 100% lucht en water dicht. Door middel van de door Airflex ontwikkelde Superpose Techniek® (hierboven genoemde gepatenteerde lijmstroken) wordt het luchtdicht installeren van het product een eenvoudig proces. Voor meer informatie of het laten verrichten van testen verwijzen wij graag naar de "Riet Totaal Keuring" van BuildingDocter.eu".

Duurzaamheid:
Bij aanschaf en gebruik van Airflex belast u het milieu niet, Airflex is volledig recyclebaar en het aluminium op het product wordt geproduceerd met stroom van een waterkrachtcentrale.

Rc waarde en juistheid berekening:
Om in aanmerking te komen voor eventuele subsidie en een garantie te geven aan uw klant is het van belang dat Rc waarde is vastgesteld door een juiste meetmethode (hotbox) die wetenschappelijk is geaccepteerd en is vastgelegd in een officiële test. Airflex beschikt hierover en heeft namelijk een CE en ETA certificering van het EOTA, CSTB en BBA en een NPL rapport.

Flexibiliteit:
Airflex is halfstijf waardoor het ook gemakkelijk toe te passen is bij onderbrekingen in de kap zoals dakkapellen en luchtkanalen om zo de damp -en luchtdichtheid te garanderen.

Airflex Superpose riet brochure

Spezifikationen

  • Abmessungen: Dikte: ± 15 mm
    Breedte: ± 1.50 m
    Rollengte: ± 20 m

Möchten Sie mehr Informationen? Kontaktieren Sie uns!

Bitte warten…

Mehr Zubehör